Клімат в Аргентині, як і раніше, відіграватиме ключову роль у зміні цін на сою до кінця 2023 року

Джерело:  Oilworld
соя

Клімат в Аргентині, як і раніше, відіграватиме ключову роль у зміні цін на сою до кінця 2023 року, а посуха може призвести до ще більшого зростання цін на тлі підвищеної інфляції. Це дає чудову можливість хеджувати зростання ставок, незважаючи на уявлення про те, що центральні банки поступово послаблюватимуть грошово-кредитну політику.

“Аргентинська зернова біржа Росаріо (BCR) в середу знизила оцінку врожаю сої на 2022/23 рік до 34,5 млн тонн з попередніх 37 млн тонн, що стане найнижчим рівнем виробництва зерна за останні 14 років”, – зазначається у статті. Successful Farming.

З урахуванням сил попиту та пропозиції це може призвести до ще одного зростання цін на сою. Конфлікт в Україні, а тепер посуха в Аргентині може додати ще один ціновий ліфт.

“Аргентина є найбільшим у світі експортером соєвої олії та шроту, але її врожай 2022/23 року сильно постраждав від посухи, що почалася в середині 2022 року”, – зазначається у статті.

“На жаль, як і попереджалося в січні, область втрат була сильно скоригована, особливо по сої другого сорту”, – йдеться в щомісячному звіті BCR щодо зерна.

Інвестори, що розглядають соєві боби як потенційний диверсифікатор портфеля, можуть звернути увагу до біржових фондів (ETF). Хоча є кілька способів отримати інформацію про ціни на сою, більш простою та комплексною альтернативою є вибір фонду Teucrium Soybean Fund (SOYB). SOYB, по суті, може забезпечити таку саму дію, яку інвестори могли б отримати, торгуючи самі ф’ючерсними контрактами на соєві боби.

Інфляція, як і раніше, залишатиметься гарячою темою в 2023 році, причому основна увага приділятиметься Федеральній резервній системі США. Переважне очікування полягає в тому, що ФРС посилюватиме ставки більш повільними темпами в надії, що інфляція зрештою розсіється.

Проте, якщо ФРС продовжить агресивний курс, це допоможе отримати доступ до сировинних товарів як як засіб хеджування інфляції, а й як інструмент диверсифікації портфеля. На думку експертів, для інвесторів, які шукають способи пом’якшити вплив інфляції, товари можуть бути вигідні в інфляційні періоди, що робить їх цінним засобом захисту від зростання цін на товари та послуги за останній рік.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!