Китайський імпорт сої в жовтні знизився до мінімуму з березня 2020 року

соя
UkrAgroConsult

Імпорт сої до Китаю в жовтні впав на 41,2% порівняно з роком раніше, досягнувши найнижчого рівня з березня 2020 року, показали дані митниці в неділю, оскільки низька маржа знизила попит, а ураган Іда обмежив постачання із США, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Рейтерс.

За даними, закупівлі сої в Китаї в жовтні також знизилися з 6,88 млн. тонн, імпортованих у вересні. Китай виробив 79,08 мільйона тонн сої за перші 10 місяців року, що на 5% менше, ніж роком раніше.

Китайські переробники збільшили закупівлі на початку року в очікуванні високого попиту з боку стада свиней, що швидко відновлюється. Однак попит впав після того, як поставки свиней перевищили попит, що призвело до падіння цін та зниження прибутків фермерів.

Фермери, які вирощують свиней, зазнавали великих збитків упродовж літніх місяців, хоча у жовтні ціни зросли. Ще на початку вересня маржа від переробки сої була негативною після рекордно низького рівня у червні. Однак у вересні рентабельність збільшилася через скорочення запасів.

Ураган Іда, що обрушився на узбережжя Мексиканської затоки на початку вересня, пошкодив щонайменше три з майже дюжини експортних терміналів, розташованих уздовж річки Міссісіпі від Батон-Руж до Мексиканської затоки.

Детальна інформація по експорту олійних культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, стану посівів та ходу збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!