Китайські імпортери закупили українську кукурудзу минулого тижня – трейдери

Китайські покупці зробили значні закупівлі фуражної кукурудзи українського походження наприкінці минулого тижня, повідомили у понеділок європейські трейдери.

Закуплені обсяги точно невідомі та оцінювалися в діапазоні від 300 000 до 700 000 тонн. Один український трейдер повідомив, що було закуплено від восьми до десяти партій, або щонайменше 500 000 тонн.

Ціни закупівлі становили від $330 до $335 за тонну на базисі C&F, переважно для відвантаження в січні-березні 2022 року, хоча деякі трейдери оцінюють діапазон цін від $325 до $330 за тонну C&F.

Минулого тижня аналітики та трейдери повідомили, що ціни на кукурудзу в Китаї досягли багатомісячних максимумів, незважаючи на зростання врожаю після того, як волога погода сповільнила збирання врожаю, а рекордні ціни на енергоносії призвели до збільшення витрат на сушіння зерна та логістику.

«Китай, як і раніше, потребує кукурудзи», – сказав трейдер. «Дивно, що Китай купує в України, а не в США, де ціни на кукурудзу на базисі C&F (включаючи морські перевезення) нижчі».

«Ходять чутки, що Китаю не подобається американська система інформування про експортні продажі, яка може негайно призвести до реакції цін».

Китай традиційно є великим імпортером української кукурудзи та ячменю.

У вересні ц.р. трейдери повідомляли, що китайські імпортери скасували низку поставок фуражного ячменю з Чорноморського регіону через слабкіший, ніж очікувалося, внутрішній попит і очікування великого врожаю кукурудзи в Китаї.

 

Refinitiv Agriculture

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!