Китай збирає врожай пшениці на тлі зусиль щодо забезпечення продовольчої безпеки

Китай

На більш ніж 60 млн му /4 млн га/ з посівами пшениці, що становить майже 20 відс. від загальних посівних площ у Китаї, станом на вечір понеділка було зібрано врожай на тлі зусиль країни щодо стабілізації виробництва зерна та забезпечення продовольчої безпеки.

За даними Міністерства сільського господарства та сільських справ КНР, для сприяння збиранню врожаю пшениці по всій країні вживаються різні заходи підтримки.

Державне метеорологічне управління КНР прогнозує, що погода найближчими днями буде придатною для збирання та сушіння сільськогосподарських культур.

Виробництво зерна в Китаї зросло на 1,3 відс. у річному обчисленні до рекордного рівня 695,41 млн тонн у 2023 році, який став дев’ятим роком поспіль, коли країна відзвітувала про врожай зерна понад 650 млн тонн. Обсяг виробництва пшениці становив 136,59 млн тонн, знизившись на 0,8 відс.

Китайський народ прагне міцно тримати миску з рисом у руках і завжди докладає до цього зусилля.

Щоб заохотити селян до вирощування зернових, у 2023 році центральний уряд підвищив мінімальні закупівельні ціни на пшеницю та рис, а також удосконалив політику субсидування селян, які вирощують кукурудзу та сою.

“Ми покращуватимемо систему виробництва, зберігання та переробки зерна і робитимемо комплексні кроки щодо зміцнення фундаменту продовольчої безпеки”, – зазначається в доповіді про роботу уряду 2024 року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!