Китай у жовтні на 77% скоротив імпорт сої з США

UkrAgroConsult

Імпорт сої до Китаю зі США у жовтні знизився на 77% порівняно з попереднім роком, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на DatamarNews.

Дані показали, що Китай імпортував 775 331 тонну сої зі США минулого місяця, що набагато менше 3,4 млн. тонн, які він ввіз у жовтні 2020 року.

Це серйозний поворот тенденції, оскільки Китай зазвичай імпортує найбільшу кількість сої зі Сполучених Штатів упродовж останнього кварталу року, коли Сполучені Штати завершують збирання врожаю.

Але кілька факторів сприяли спаду імпорту, у тому числі низька маржа переробки, конкурентоспроможна за цінами бразильська соя та скорочення експорту зі США у жовтні після того, як ураган Іда пошкодив ключові експортні термінали у Мексиканській затоці.

За даними митниці, у жовтні Китай імпортував 3,3 мільйона тонн сої з Бразилії, що на 22% менше, ніж попереднього року.

Загальний обсяг імпорту сої до Китаю в жовтні становив 5,11 мільйона тонн, що на 41% менше, ніж того ж місяця 2020 року, і є найнижчим показником з березня 2020 року.

Детальна інформація по експорту олійних культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, стану посівів та ходу збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!