Китай стабілізує імпорт сої та диверсифікує джерела поставок

Джерело:  Feedlot
соя

Китай стабілізує та диверсифікує свій імпорт сої, заявив представник державного управління запасів зерна, оскільки держава продовжує прагнути до збільшення внутрішнього виробництва цієї культури.

Найбільший у світі покупець сої значно збільшив її виробництво. Минулого року воно досягло 20 млн. тонн. Утворився навіть надлишок продукції у вигляді 5 млн. тонн, заявив на прес-конференції заступник директора Національного управління продовольства та стратегічних резервів Лу Цзінбо.

Імпортні соєві боби переробляють для рослинної олії та соєвого шроту для годування тварин, у той час як більш дорогі домашні соєві боби в основному використовуються для приготування їжі для споживання людиною.

Щодо імпорту сої, Китай розвиватиме торгівлю з новими постачальниками, стабілізуючи при цьому традиційні ринки сої, додав Лу.

При цьому він не пояснив, чи означає «стабілізація» обмеження чи стримування зростання імпорту із традиційних ринків сої.

Бразилія та США є найбільшими постачальниками сої до Китаю та домінують у постачаннях.

Щоб зменшити свою сильну залежність від імпортної сої, у квітні країна опублікувала трирічний план дій щодо скорочення використання соєвого шроту у кормах для тварин.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!