Китай. Скорочення поголів’я свиней «з’їло» імпорт соєвих бобів

свини

Одним із стримувальних факторів імпорту соєвих бобів у поточному сезоні є низька ціна на свинину. За останні півроку в Китаї вона знизилася більш ніж удвічі. Щоб підтримати ціни, уряд пропонує скорочувати виробництво свинини, що призведе до зниження споживання соєвого шроту.

Про це розповів комерційний директор Jiusan Food Co Максим Міненко під час міжнародної конференції “Бобові – майбутнє планети”.

«Цього сезону Китай виробить понад 15 млн т сої, що на 2,5 млн т менше, ніж минулого року. Згідно з прогнозами USAID, Китай імпортує понад 100 млн т, що більше за минулорічні показники на 2 млн т.

При цьому Україна є одним із пріоритетних напрямків для китайських імпортерів соєвих бобів», – зазначає Максим Міненко.

За його словами, одним із критеріїв збільшення імпорту українських соєвих бобів є якість продукції, що поставляється, більшою мірою це стосується ГМО-складників.

«Імпорт не ГМО сої складе 1,5-2 млн т. Основні постачальники – Росія, Україна, Ефіопія, Танзанія та Канада. Китай бачить в українських бобах частково заміну обсягів, які раніше завозились із Далекого Сходу РФ.

Імпорт соєвих бобів з України зростає, і за 9 місяців поточного року Китай імпортував практично 60 тис. т. За прогнозами, до кінця року імпорт із України становитиме 65 тис. т», – розповів Максим Міненко.

За його словами, у Китаї період з вересня до лютого виявляється активний попит з боку споживачів.

«Через обмеження логістики в Китаї та вільного пересування товарів усередині країни ціни на соєві боби продовжать триматися на високому рівні. На 28 жовтня ціна на біржі становила 6131 юань ($950) із постачанням у листопаді», — зазначив Максим Міненко.

 

AgroPortal.ua

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!