Китай масово скуповує французький ячмінь

Джерело:  Зерно Он-Лайн
ячмень

За словами європейських трейдерів, китайські покупці закупили принаймні кілька великих суднових партій французького ячменю в січні, збільшуючи французький експорт у міру того, як трейдери завершують попередній раунд продажів, розпочатий наприкінці минулого року. Про це повідомляє агенція Reuters.

Останніми роками Китай став великим ринком для французького ячменю. Французькі сорти ячменю – одні з небагатьох європейських сортів, схвалених китайською владою для імпорту, тому Франція залучила додатковий попит на зерно під час торгової суперечки між Китаєм і Австралією.

За словами трьох трейдерів, у ході останніх угод китайські імпортери придбали п’ять-шість партій ячменю об’ємом близько 60 000 т кожна для відправки протягом найближчих місяців. За оцінками інших торгових джерел закуплено 10-15 суднових партій або до 900 000 т ячменю.

Ці угоди були укладені протягом останніх трьох тижнів і стосувалися врожаю 2022 р. Як очікується, відвантаження відбудеться у першій половині 2023 р., переважно в період із січня до березня-квітня. Передбачається, що ячмінь має фуражну, а не пивоварну якість.

Проте трейдери не очікують, що Китай і надалі активно скуповуватиме французький ячмінь у зв’язку зі зростанням цін на нього та з початком новорічних свят у Китаї.

У січні експортери вже мають завантажити п’ять-шість суден ячменем, більшу частину якого було продано наприкінці листопада.

Продажі в Китай можуть призвести до прискорення французького експорту ячменю після повільного початку поточної експортної кампанії, що змусило агентство FranceAgriMer минулого тижня скоротити прогноз експорту ячменю з Франції за межі Європейського Союзу.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!