Кінець січня стане одним із найпосушливіших для аргентинських виробників сої

Джерело:  Oilworld
соя

На передостанньому тижні січня, що закінчився 27 числа, тенденції випадання опадів у Бразилії змінилися: на півдні умови були сухішими, ніж зазвичай, але більш вологими на півночі штату Мату-Гросу.

У Ріу-Гранді-ду-Сул це був прохолодний і п’ятий за посушливістю четвертий тиждень січня за останні 30 років, згідно з даними WeatherTrends360. Зі зниженням температури посуха не стала серйозною проблемою для посівів, тим більше, що цього сезону випала велика кількість опадів.

Незважаючи на те, що зливи були необхідні на більшій частині центральної та північної Бразилії, збільшення кількості опадів створює певні проблеми, оскільки збирання сої та другого врожаю кукурудзи набирає обертів. Якщо погода стане надто вологою, це може затримати збирання врожаю сої та подальшу посадку другого врожаю кукурудзи, яка вже пережила неабияку частку затримок, пов’язаних із погодою.

Переходячи до календаря лютого 2024 року, очікується, що опади продовжаться в деяких частинах центральної та північної Бразилії, тоді як на півдні Бразилії збережуться більш сухі, ніж зазвичай тенденції.

В Аргентині, де умови цього сезону в цілому були більш сприятливими для вирощування сільськогосподарських культур, ніж в основних регіонах Бразилії, погода зміниться на спекотнішу і сухішу. Незважаючи на це, Аргентина залишається в набагато сприятливішому становищі, ніж торік, коли стійка спека та посуха призвели до скорочення виробництва та сприяли посусі. Режим спеки та сухості повинен зберігатися протягом тривалого часу, щоб викликати серйозні проблеми. Згідно з прогнозами WeatherTrends360, це буде 2-й найспекотніший і 4-й найпосушливіший кінець січня за останні 30 з лишком років для основних регіонів вирощування сої в Аргентині. Імовірність опадів має збільшитись у міру переходу календаря на лютий.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!