Kernel відправив 18 тис. тонн зерна до В’єтнаму

Український агрохолдинг Kernel відправив на експорт понад 18 тисяч тонн фуражної пшениці. Компанія зібрала зерно на річкових терміналах та відправила на рейд Очакова.

Зерно закупили на річкових елеваторах, розташованих у селах Тягинка та Каїри. Для відвантаження компанія залучила 7 суден річкового флоту — 5 самохідних та 2 несамохідні баржі.

18 тис. тонн зерна накопичили на судні Afina на рейді в Очакові. У компанії зазначають, що паралельно з накопиченням фуражу на «Афіні» в окремому трюмі завантажили ячмінь під наступне судно.

Далі судно із пшеницею пішло на рейд порту Чорноморська. Там вантаж перевалили на балкер Melia. Судно пішло з рейду, завантажене понад 65 тисяч тонн фуражної пшениці.

За даними MarineTraffic, зараз Melia знаходиться на якірній стоянці порту Хошимін, В’єтнам.

Раніше USM повідомляв, що український агрохолдинг Kernel має намір до 2026 року збільшити експорт зернових та обсяги переробки насіння соняшника, а також розширити земельний банк.

Влітку цього року акції компанії з’явилися на «Українській біржі». Перші операції провели 24 червня. Наразі українські інвестори можуть диверсифікувати свої інвестиційні портфелі акціями вітчизняного агровиробника. До цього акціями Kernel торгували лише на Варшавській біржі.

 

USM

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!