Kernel планує збільшити кількість поїздів до ЄС до п’яти на місяць

Джерело:  ЦТС
Kernel Кернел

Компанія Kernel має намір відправляти щомісяця п’ять поїздів до ЄС. Про це директор з логістики агрохолдингу Микола Мірошниченко розповів в інтерв’ю ЦТС.

Як розповів Микола Мірошниченко, за останні пів року в середньому компанія відправляла по три європейські поїзди на місяць, це приблизно 6 тис. т агропродукції.

«З травня 2023 року плануємо збільшити середньомісячні обсяги перевезень до п’яти поїздів, або 10 тис. т. Рафіновану олію наливом перевозили залізничними цистернами і відвантажували в Польщі — приблизно 1,5–2 тис. т на місяць», — уточнив представник агрохолдингу.

Він також зауважив, що потенційно компанія готова експортувати зернові залізницею до Румунії, Литви, Німеччини. Але зараз немає економічної доцільності в поставках за цими маршрутами.

«Олійні потоки наразі спрямовуємо до Нідерландів у співпраці з партнерами-перевізниками зі Словаччини. Це відносно невеликі обсяги нерафінованої соняшникової олії, що проходять через Словаччину з призначенням у Роттердамі», — наголосив Микола Мірошниченко.

Разом із тим він повідомив, що Kernel так і не вдалося отримати дозвіл на рух власних вагонів до портів Польщі.

«Наша компанія, як оператор, за весь час так і не отримала дозволу на рух власних вагонів до портів Польщі. Навіть за умови погодження усіх розмірів та габаритів вагона і наявності візків європейського типу. Виявилося, що бюрократія — це проблема не тільки нашої системи», — підкреслив директор з логістики Kernel.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!