Кернел купив пакет акцій швейцарського зернотрейдера Avere Commodities SA за $32 млн

кернел

Агрохолдинг «Кернел» придбав 40% акцій зернотрейдера Avere Commodities SA (Швейцарія), в якій йому вже належить 60%.

Як говориться у повідомленні на Варшавській фондовій біржі, міноритарні акціонери Avere скористалися своїми правами за угодою акціонерів.

«Загальна сума винагороди, що підлягає виплаті існуючим міноритарним акціонерам Avere, становить $32 млн і розрахована як оцінна вартість чистих активів, що припадають на відповідні 40% акцій Avere», — сказано в повідомленні.

Винагорода підлягає коригуванню протягом трьох місяців після здійснення угоди, як тільки вартість чистих активів буде підтверджена незалежним аудитором.

Зазначається, що в результаті угоди «Кернел» консолідував 100% акцій Avere.

Для довідки: «Кернел» — найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, провідний виробник та постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах. На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва олії.

 

AgroPortal.ua 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!