Керівник УЗ відвідав новий завод Kernel у Старокостянтинові

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін 4 лютого відвідав новозбудований Старокостянтинівський олійноекстракційний завод компанії Kernel у Хмельницькій області. Про це керівник написав у своєму Telegram-каналі.

«Будучи на Старокостянтинівському шпальному заводі, вирішив заїхати і на маслоекстракційний завод Kernel в тому самому місті. Новий завод, збудований практично в чистому полі. Мені це цікаво, тому що цей ОЕЗ дасть плюс щонайменше 1 млн тонн нового вантажопотоку для УЗ. А ми зараз виборюємо кожну тонну вантажу. Отже, потрібно готувати місцеву інфраструктуру для додавання нового вантажопотоку», — наголосив Олександр Камишін.

Він також поміркував над різницю між приватним бізнесом та держкомпанією. «Kernel збудував свій ОЕЗ з нуля за 1,5 роки. У держкомпанії за цей термін зазвичай встигають зробити лише ТЕО, проєкт, експертизу, пройти науково-технічну раду. Звісно, зарегульованість держкомпаній суттєво уповільнює процеси. Відсутність швидкості у прийнятті та реалізації рішень — згубна. Це всім очевидно. Саме тому у державному секторі порушуються питання трансформацій, концесій, IPO. Але перш, ніж дійти до цих інструментів, необхідно упорядкувати базові процеси. Чим і займуся, маючи перед очима гарний приклад того ж Kernel», — написав голова УЗ.

Роботи із будівництва Старокостянтинівського ОЕЗ стартували у квітні 2019 року. Запланована потужність нового підприємства — 1 млн т продукції на рік. Для реалізації проекту інвестовано $130 млн із коштів, залучених під час розміщення єврооблігацій.

Rail.insider

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!