Казахстан. Стан посівів озимини оцінюється як добрий

состояние посевов

У першій декаді березня на півдні, південному сході республіки в районах обробітку озимих культур температурний фон в основному був вищим за норму на 1…9˚С, на заході на 2…4˚С, опади випали повсюдно більше за норму. Загалом метеорологічні умови були задовільними для завершення перезимівлі озимих культур. Про це повідомляється в агрометеорологічному огляді “Казгідромета” за першу декаду березня.

На ділянках, що спостерігаються, в Туркестанській області відзначається відновлення вегетації озимих культур. Фаза розвитку озимої пшениці “сходи” – “3-й лист”, висота рослин 4-17 см.

«Стан посівів оцінюється як добрий, середня кількість рослин на 1 м² досягає 148-332 шт. Стан трав люцерни в основному добрий, на околицях агропостів Бугунь Ордабасинського та Екпенди Байдибецького районів задовільний, фаза розвитку «зростання стебла». Висота трав люцерни досягала до 5 см», – повідомляє Казгідромет.

Мінімальна температура грунту на глибині залягання вузла кущіння (3 см) озимої пшениці склала в Алматинській області від 0˚С до мінус 2˚С, у Жамбилській області 0˚С та у Туркестанській області плюс 1…4˚С.

 

ElDala

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!