Казахстан скоротив площу під зерновими майже на 1 млн га

Джерело:  ElDala
посівна

Посівна кампанія завершилась у Казахстані 14 червня, всього засіяно 23,8 млн га, повідомили у прес-службі Мінсільгоспу Казахстану.

Зернові культури засіяні на площі 16,6 млн га (17,5 млн га 2023 р.), олійні – 3 млн га (2,8 млн га 2023 р.), під кормові культури засіяно 3,4 млн га. Також овочеві культури посіяні на площі 142,5 тис. га, а картопля – 166,8 тис. га.

«Весняно-польові роботи, незважаючи на складні погодні умови, завершено у оптимальні терміни. Водночас у випадках, коли терміни посіву затягувалися внаслідок рясних опадів, фермерами використовувалися ранньостиглі та середньостиглі сорти», – повідомили у МСГ.

У рамках підготовки до посівної кампанії було сформовано необхідний обсяг насіння у 2,4 млн тонн. Цього року аграріями внесено у 2,1 рази більший обсяг добрив, ніж на аналогічну дату 2023 року.

Обсяг пільгового фінансування у 2024 році склав 580 млрд тенге, з яких 400 млрд це додатковий обсяг позикових коштів.

Міністр сільського господарства Айдарбек Сапаров зазначив, що успішне проведення посівної кампанії стало можливим завдяки злагодженій роботі аграріїв, забезпеченню необхідними ресурсами, у тому числі фінансовими.

«Основне завдання, яке стоїть перед сільгоспвиробниками, забезпечити своєчасний догляд за посівами та готовність до збирання врожаю», – наголосив міністр.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!