Казахстан планує експорт пшениці та ячменю до Ірану

Джерело:  ElDala
ячмень

Голова правління Продкорпорації Асилхан Джувашев обговорив на зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Ірану в Казахстані Алі Акбаром Джоукаром співробітництво в частині експорту сільгосппродукції. Зокрема, казахстанська нацкомпанія зацікавлена у постачанні до Ірану пшениці та ячменю. Про це повідомила прес-служба Продкорпорації.

Як зазначив Асилхан Джувашев, нацкомпанія має дві дочірні організації в прикаспійському регіоні – зернові термінали «Ак Бідай-Термінал» в Актау та «Амірабад Грейн термінал КИШ» на південному узбережжі Каспійського моря.

Варто зазначити, що 2022 року Казахстан значно знизив експорт пшениці до Ірану, відправивши туди всього 15,6 тис. тонн. Ячменю було експортовано значно більше – 246 тис. тонн.

Тепер Продкорпорація планує розпочати відвантаження до Ірану пшениці та ячменю. Наразі ведеться відбір потенційних партнерів.

У Продкорпорації не уточнили, про які заплановані обсяги йдеться. Проте Асилхан Джувашев на зустрічі зазначив, що на експортний потенціал у РК тиснуть низькі ціни на російську пшеницю, що створює проблеми для вітчизняних зернотрейдерів.

У свою чергу, Алі Акбар Джоукар повідомив, що розвитку торгівлі сільгосппродукцією перешкоджають економічні санкції, введені щодо Ірану, і пов’язані з цим труднощі з проведенням платежів.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!