Казахстан наростив експорт зерна на 29%

Джерело:  ElDala
зерно

У січні – жовтні поточного року експорт зерна зріс на 29% і склав 7,7 млн тонн. Основними ринками збуту казахстанського зерна та продуктів перемолу залишаються країни Центральної Азії, Афганістан, Іран, рф та КНР. За 10 місяців перевезення зерна в Узбекистан зросла на 24%, Таджикистан на 9%, Туркменістан на 78%, рф на 56%. Вдвічі збільшилося навантаження зерна до Киргизстану, втричі – до КНР.

Крім того, експорт продуктів перемелу в Узбекистан зріс на 5%, Киргизстан на 67%, Китай на 79%.

За даними КТЖ, обсяг перевезень зерна залізничним транспортом у січні – жовтні поточного року збільшився на 24% порівняно з аналогічним періодом минулого року. За 10 місяців 2023 року залізницею перевезено 9,4 млн тонн зерна. Усередині країни перевезено 1,7 млн тонн, що більше до аналогічного показника минулого року на 4%.

Навантаження продуктів перемелу за 10 місяців зросло на 4%, до 2,5 млн тонн. При цьому на експорт відвантажено 1,8 млн тонн, зростання склало 7%.

У жовтні перевезено понад 900 тис. тонн зерна, 283 тис. тонн продуктів перемелу. Усередині країни перевезення зерна зросло на 25%, продуктів перемелу – на 42%.

Повідомляється, що в перевезенні зерна та продуктів перемелу задіяно понад 17,2 тис. критих вагонів і понад 10 тис. зерновозів. Перевезення вантажів по мережі КТЗ здійснюється в рамках основного плану, що формується на наступний місяць за заявками відправників вантажу з урахуванням пропускної спроможності залізничної інфраструктури.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!