Казахстан нарощує обсяги переробки олійних культур

Джерело:  OleoScope

Казахстан узяв упевнений курс на розвиток переробки сільгосппродукції. У 2024-2026 роках у Республіці планується запустити 13 проектів із переробки зернових культур. Крім того, до пріоритетних напрямків входить переробка олійних. На цьому наголосив міністр сільського господарства РК Айдарбек Сапаров на засіданні уряду.

«Поряд із переробкою зерна динамічно розвивається переробка олійних культур. У виробництві олії задіяно 80 підприємств, якими у 2023 р. вироблено 672 тис. тонн олії, що на 4,3% більше, ніж у 2022 р. Забезпеченість становить 183%», — розповів він.

До кінця року прогнозується збільшення виробництва рослинних олій до 750 тис. тонн. Цього показника буде досягнуто за рахунок розширення посівних площ, надання оборотних коштів на закупівлю сировини та реалізації нових інвестпроєктів.

Так, у п.р. розпочато реалізацію 3 проектів загальною потужністю 100 тис. тонн у Північно-Казахстанській та Східно-Казахстанській областях.

«З метою підвищення рентабельності проектів відкритий ринок Китаю для збуту готової та побічної продукції у вигляді макухи та шроту», — зазначають у МСГ.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!