Казахстан намагається продати 3 млн тонн незатребуваної пшениці

Джерело:  КазТАГ
качество зерна

Міністерство сільського господарства Казахстану розглядає можливість продажу 3 млн. тонн незатребуваної в Казахстані пшениці на нові ринки, заявив віце-міністр сільського господарства Азат Султанов.

«У нас близько 3 млн тонн (із 5,5 млн тонн пшениці низької якості – КазТАГ) залишаються нереалізованими, немає попиту. З кожним місяцем це зерно погіршуватиметься як. У результаті ми маємо визнати, що фермери, швидше за все, зазнають збитків і втрат від того, що буде слабкий попит і низькі ціни, плюс неможливість продати весь обсяг», – сказав голова Зернового союзу Казахстану Нурлан Оспанов у мажилісі в середу.

Представник МСГ визнав, що згідно з даними з елеваторів, близько 40% вирощеного зерна цього року належить до некласного і не може бути використане для виробництва борошна та хлібопродуктів, але воно може використовуватись для кормів.

«МСГ зараз розглядає питання сприяння реалізації цього зерна. Перше, це можливість використання для переробки та виробництва спирту, алкогольної продукції, туди може йти зерно низької якості. Друге, це наші експортні можливості, можемо знайти такого покупця, якому ця риса підійде. Важливо не обмежуватися нашими традиційними ринками, Середня Азія, Афганістан, а ширше дивитися географію. За рахунок держави можна розглянути можливість субсидувати транспортні витрати, щоби вийти на інші ринки», – сказав віце-міністр сільського господарства Азат Султанов.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!