Казахстан готується експортувати фуражне зерно

Джерело:  ElDala
зерно

У Казахстані цього року очікується великий обсяг фуражного зерна. За оцінками Зернового союзу, він може становити 2-3 млн тонн. Представники бізнес-спільноти на засіданні в НВП «Атамекен» звернули увагу на труднощі, пов’язані з фуражем зерна. Про це повідомляє ElDala.kz з посиланням на прес-службу Мінторгівлі Казахстану.

«Історично такого не було. Актуальність цього дня – продаж фуражу. Тому, ми вважаємо, треба дати можливість за експортним спрямуванням. Робота транспортної інфраструктури у нас нестабільна», – зазначив виконавчий директор Зернової спілки Муратбек Ісабаєв.

Міністр торгівлі та інтеграції Арман Шаккалієв запропонував експортерам переглянути транспортну стратегію з експорту з точки зору консолідації, і замість відшкодування витрат на логістику, заздалегідь купувати склади у АТ «НККТЖ».

Він також запропонував створити спеціальний штаб із експорту та спільно порахувати всі транзакційні витрати, а також повернутися до цього питання вже в рамках роботи штабу.

«Колеги із зацікавлених міністерств, насамперед із Міністерства транспорту, Міністерства промисловості, Міністерства сільського господарства – ми сформуємо штаб з експорту для того, щоб питання, пов’язані з логістикою, транспортуванням, та питання, пов’язані з заходами підтримки експортного спрямування, були синхронізовані. Тому що ми бачимо, що є труднощі не тільки під час планування експорту, а й усередині країни. Ми готові зустрічатися з бізнес-спільнотою на майданчику НВП на регулярній основі», – сказав міністр торгівлі та інтеграції Казахстану.

За підсумками зустрічі, учасники діалогу запланували наступну зустріч за участю міністрів для затвердження алгоритмів синхронізації, а також конкретних заходів, спрямованих на експортну акселерацію.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!