Картопляна криза у Франції: виробники закликали захистити галузь

Джерело:  EastFruit
картопля

Зіткнувшись із рекордним падінням урожаю картоплі, прогнозованим у 2022 році у Франції, Національна профспілка картоплярів (UNPT) звернулася до Міністерства сільського господарства та продовольства Франції зі своїми пропозиціями. Про це пише FreshPlaza.

Урожай картоплі у 2022 році у Франції вже оцінюється як «катастрофічний» — як мінімум на 20% або на 1,5 млн. тонн менше, ніж у середньому за останні 20 років, втрати на зрошуваних ділянках досягають 50%. Французькі виробники картоплі можуть зазнати збитків у сумі понад 250 млн євро. На тлі таких невтішних прогнозів профільний міністр провів нараду з UNPT.

Профспілка картоплярів запропонувала міністру «екстренний план захисту виробництва картоплі у Франції» з трьох частин.

По-перше, екстрені заходи щодо збереження картопляних полів до 2023 року шляхом надання гарантованого державою кредиту для консолідації фінансових резервів фермерів, що помітно знизилися. Потім — виняткова національна та/або європейська фінансова допомога для підтримки виробників, які найбільше постраждали від посухи. І, нарешті, термінові заходи щодо порятунку крохмального сектора у Франції, якому загрожує повна зупинка.

На думку UNPT, життєво важливо швидко вжити перших короткострокових та середньострокових заходів, які дозволять Франції зберегти свою позицію провідного світового експортера картоплі.

В UNPT очікують, що уряд оперативно прореагує та підтримає французьких виробників картоплі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!