Картопля на гідропоніці показала втричі більшу врожайність

Джерело:  AgroTimes

Вчені Норвезького інституту біоекономічних досліджень спробували вирощувати картоплю на чистому деревному волокні. Врожай був утричі вищий, порівняно з місцевим звичайним землеробством.

Про це йдеться у публікації в журналі Nature.

Нова гідропонна система, яка використовує крапельне зрошення та пластикові пакети як контейнери, була протестована для трьох різних типів деревного волокна, двох сортів і двох стратегій фертигації. Впровадження системи призвело до збільшення виробництва бульб на ~300% порівняно з місцевим звичайним землеробством.

Мінеральний склад бульб, отриманих із гідропонної системи, був подібний до складу бульб, вирощених у полі. Крім того, стало можливим отримання бульб із більшим вмістом сухої речовини, порівнянним із картоплею, вирощеною в ґрунті.

Можливість вторинної переробки, багаторазового використання та простота цього рішення може сприяти його застосуванню для підвищення безпеки виробництва продуктів харчування в окремих регіонах світу, а також його використання в міському сільському господарстві, зазначають дослідники.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!