Канадських фермерів закликали сіяти більше пшениці

Джерело:  Зерно Он-Лайн
колоски

Канадським фермерам необхідно засіяти ярою пшеницею найбільші площі за 20 років, заявив віце-президент з економічних досліджень Viterra в США та Мексиці Анкуш Бхандарі після звіту США про посіви за березень, що розчаровує, 10 квітня повідомляє мережеве видання The Western Producer.

Виробники США заявили, що мають намір засіяти ярою пшеницею 10,57 млн акрів (4,28 млн га), мінімальні площі з 1972 року. Бхандарі вважає, що наслідком стане дефіцит пшениці з високим вмістом білка у Північній Америці.

За його словами, у США найнижчі запаси твердої пшениці озимої з 2007 року. Надії на новий урожай немає, оскільки на 2 квітня лише 28% посівів перебувають у стані «добре» та «відмінно».

«Хоча у світі, а саме в ЄС та Росії, багато пшениці, ситуація в США залишається напруженою, а якість, як і раніше, викликає занепокоєння», — сказав Бхандарі. “Відповідальність лежить на наших північних друзях, канадцях”, – додав агроексперт.

Аналітик MarketsFarm Брюс Бернетт очікує на збільшення посівних площ ярої пшениці в Канаді на чотири-п’ять відсотків. На його думку, яра пшениця може зайняти 18,9 млн. акрів (7,65 млн. га), другий за величиною показник з 2001 року.

Очікується, що виробництво пшениці основними світовими експортерами знизиться до 379 млн. тонн у сезоні 2023-2024 з 395 млн. тонн у поточному маркетинговому році, який закінчується 30 червня. Урожай знизиться в основному в Росії та Австралії.

Бернетт прогнозує виробництво м’якої пшениці в Канаді на рівні 28,5 млн. тонн у сезоні 2023-2024, на рівні поточного сезону.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!