Канадські корови їдять американську кукурудзу, оскільки корм із домашнього ячменю стає занадто дорогим

Джерело:  Bloomberg
комбікорм

Захмарні ціни на ячмінь в Канаді перетворюють рідкісну купівлю кукурудзи в США на звичку.

Ціна на зерно, яке використовується для годування корів, різко зросла через відкладений попит, що змусило тваринників звернутись до американської кукурудзи як дешевшої заміни домашньому ячменю. Ця зміна сталася через рік після того, як сильна посуха призвела до скорочення канадських поставок зерна й, відповідно, до зміни торгових потоків. Тому північний сусід став одним із найбільших покупців кукурудзи на Середньому Заході США.

«Нам потрібна кукурудза, щоб заповнити діру», — сказав Джейкоб Бюкерт, голова Асоціації годівниць великої рогатої худоби Альберти.

За словами Бюкерта, отримати ячмінь із канадських прерій дорожче, ніж купувати кукурудзу з Міннесоти чи Дакоти. За його словами, брак вантажівок у Канаді також збільшує вартість доставки зерна всередині країни.

Ціни на ячмінь у деяких частинах Канади злетіли на 30 % із серпня та торгуються поблизу рекордних максимумів 2021 року, коли врожай країни був другим з наймінімальніших із 1967 року.

Канада імпортує 3 ММТ американської кукурудзи цього посівного сезону, сказав Джеррі Классен, ринковий аналітик і товарний трейдер Resilient Capital у Вінніпезі, Манітоба. За даними Міністерства сільського господарства США, це друга за величиною сума з 2008 року. Експортери продали 48 тис. тонн американської кукурудзи до Канади за останній звітний тиждень, що стало найбільшим продажем кукурудзи в Канаду з лютого та сигналом того, що угоди можуть почати збільшуватися.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!