Канадські фермери сіятимуть менше ріпаку за тієї ж площі пшениці

Джерело:  IDK
Канада

Канадські фермери сіятимуть на 3% менше ріпаку та стільки ж площ під пшеницею, як минулого року, повідомило у понеділок урядове агентство Статистики Канади.

ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО

Канада є четвертим за величиною експортером пшениці у світі та найбільшим експортером ріпаку. Посушливі умови викликали стурбованість з приводу врожайності у західних преріях.

Однак ціни на ріпак та пшеницю цього року знизилися через великі постачання сої та кукурудзи.

В ЦИФРАХ

У своєму першому звіті про посадки за 2024 рік StatsCan оцінила посадки пшениці у 27 мільйонів акрів, як і минулого року. Трейдери та аналітики, опитані Reuters, оцінили в середньому 26,7 мільйона акрів.

За даними StatsCan, у категорії «чиста пшениця» площа ярої пшениці скоротиться на 1%, а посіви твердих сортів пшениці, які використовуються для виробництва макаронних виробів, зростуть на 5%.

За даними Статистичного управління Канади, фермери засіють 21,4 мільйона акрів ріпаку порівняно з минулим роком через нижчі ціни та побоювання посухи. Середня оцінка торгівлі становила 21,6 мільйона акрів.

Листопадові ф’ючерси на ріпак на ICE Canada RSX4 трохи зросли.

Статистичне управління Канади опублікувало звіт раніше, ніж звичайно, оскільки воно також провело опитування серед фермерів раніше, у грудні. Раніше опитування проводилося у березні, а StatsCan опублікував оцінки наприкінці квітня.

Багато фермерів приймають остаточне рішення про посадку принаймні частини своїх земель у січні або пізніше.

Більшість посадки відбувається наприкінці квітня і травні.

“Було цікаво, що фермери в грудні вже розглядали можливість скорочення площ під ріпаком, що є явно реакцією на ціну”, – сказав Ед Брошинскі, провідний аналітик MarketSense, консультативної служби з зерна CARG.UL компанії Cargill Canada.

За його словами, інтерес фермерів до посадки дуруму можливо знизився після грудневого опитування, оскільки ціни впали.

За словами Брошинські, оцінки Канади навряд чи вплинуть на світові настрої щодо пшениці, оскільки скорочення посівів ярої пшениці в Канаді може компенсуватися збільшенням урожаю пшениці в Канзасі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!