Канадські аграрії посадять більше бобових за рахунок пшениці та ячменю

Джерело:  Зерно Он-Лайн
бобовые

Посівні площі під бобовими культурами у Канаді збільшаться за рахунок тривідсоткового скорочення площ під пшеницею та п’ятивідсоткового під ячменем, 24 січня повідомило мережеве видання The Western Producer.

Під ріпак відведуть землі менше на 1,5%, а під льон на 19%. «На рішення тиснуть ціни, низька вологість ґрунту пізньої осені і очікуване слабке підвищення цін на пшеницю», — заявив мінсільгосп Канади у звіті «Канада: перспективи основних польових культур».

За прогнозом від рівня минулого року, горох подорожчає на 5%, сочевиця на 8%, нут на 17%. У звіті прогнозується, що зернобобові принесуть кращий прибуток, ніж інші культури.

Фермер і оглядач аграрного ринку Кевін Герш згоден з офіційними оцінками: «На даний момент вони заслуговують на довіру». Він погоджується з тим, що посіви бобових зростуть з економічних причин, але зазначив, що прогноз не дає розбивки за типами.

«Я не впевнений, що посіви червоної сочевиці значно збільшиться. Але площа під зеленою сочевицею різко збільшиться, якщо люди зможуть знайти насіння», — розмірковує фермер.

У відсотках зниження площі пшениці та ріпаку не здається таким великим, але в абсолютному вираженні це дуже багато. Австралія витіснила Канаду з китайського ринку, а кукурудза із США жорстко конкурує у країні.

За прогнозом, площа твердих сортів пшениці зросте на 1,5%, незважаючи на очікуване зниження цін. Причиною тому хороша премія на яру пшеницю, що збереглася, сказав Херш.

Площа вівса зросте на 27%, але це лише частково заповнить скорочення 2023 року. На остаточне рішення фермерів про площі культур вплине вартість та доступність насіння, вважає Хьорш.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!