Канада розширила площі під пшеницею до максимального показника за останні 22 роки

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшеница

Цього року канадські фермери розширили площі під пшеницею, канолою, ячменем, кукурудзою на зерно та соєю. Водночас вони скоротили площі сівби вівса, сочевиці та гороху, йдеться у доповіді Statistics Canada.

Пшеницею засіяно 26,9 млн акрів, що на 6,7% більше, ніж у 2022 р. і є найбільшим показником за останні 22 роки. Площа сівби м’якої озимої пшениці, що вирощується переважно на сході країни, збільшилася на 20,1% до 1,4 млн. акрів, ярої – до 19,5 млн. акрів (+8% до 2022 р.). На зростання площ вплинули високі ціни та активний зовнішній попит. Твердою пшеницею засіяно 6,0 млн. акрів (-0,5%).

Ціни на канолу також досить привабливі, тому канадські фермери засіяли цією культурою 22,1 млн. акрів, що на 3,2% більше, ніж минулого року.

Сприятливі умови у західних провінціях Канади дозволили фермерам своєчасно завершити ярий сівбу. У провінції Альберті посівну кампанію було майже завершено до кінця травня, трохи раніше звичайного завдяки теплій та сухій погоді. У Саскачевані і Манітобе сівба трохи відстала від середніх темпів за 5 і 10 років через надмірну вологість у деяких районах.

У східних провінціях Канади погода також сприяла посівній. Фермери в Онтаріо та Квебеку, в основному, завершили сівбу до середини травня.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!