Канада прагне зміцнити сектор каноли

Джерело:  IDK
рапс

Рада Канади по канолі отримала від уряду 9 мільйонів канадських доларів на фінансування досліджень зі стійкого та надійного постачання, збільшення вартості та забезпечення стабільної та відкритої торгівлі для сектору каноли.

За словами чиновників, це також сприятиме скороченню викидів парникових газів, збільшенню зв’язування вуглецю, покращенню якості ґрунту та води, а також збільшенню біорізноманіття.

“Канола – це історія інновацій, і дослідницьке партнерство має вирішальне значення для подальшого успіху каноли”, – сказав Кріс Девісон, президент та головний виконавчий директор Ради каноли в Канаді. «Це дослідження допоможе сектору вирішувати нові агрономічні проблеми, що розвиваються, сприяти подальшій стійкості та зростанню, а також спиратися на значний внесок каноли як постачальника кліматичних рішень».

Канола є другою за величиною культурою у Канаді, щорічно вирощується близько 20 мільйонів акрів. У 2022 році доходи фермерських господарств становили 13,7 млрд канадських доларів.

Промисловість каноли інвестує в Канаду, щоб задовольнити світовий попит, що зростає, за рахунок розширення внутрішніх потужностей з переробки з доданою вартістю на 50% або більше в найближчі роки.

Фінансування надається через Програму сільськогосподарських наук – компонент кластерів, ініціативу у рамках Стійкого канадського сільськогосподарського партнерства.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!