Кабмін затвердив механізм надання підтримки для сільськогосподарських виробників

Джерело:  Agroreview

Кабінет міністрів затвердив постанову, якою запроваджується субсидія на 1 га оброблюваних, засіяних, засаджених угідь під урожай. Держава буде платити 1 тис. гривень на 1 гектар угідь, якщо аграрій працює на території можливих бойових дій, і по 2 тис. гривень на гектар, якщо це території бойових дій. Також відсьогодні розпочався прийом заявок на отримання допомоги для тих, хто розвиває системи зрошення.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

“Цього тижня розпочався прийом заявок на ще одну програму підтримки. Це допомога тим, хто розвиває системи зрошення. У держбюджеті для підтримки меліорації та відновлення меліоративних систем виділено 200 млн гривень. Якщо аграрій інвестує власні кошти, то держава його підтримає, покривши до 50% витрат на реконструкцію або будівництво нових систем зрошення. На практиці ми збільшуємо площі зрошуваних земель, покращуємо енергоефективність систем, збільшуємо врожайність та продуктивність агросектору”, – сказав Шмигаль.

Також він зазначив, що уряд сьогодні також ухвалив постанову про запуск ще однієї програми підтримки аграріїв – механізм надання спеціальних субсидій для аграріїв, які працюють у цих прифронтових регіонах.

“Держава буде платити 1 тис. гривень на 1 гектар угідь, якщо аграрій працює на території можливих бойових дій, і по 2 тис. гривень на гектар, якщо це території бойових дій. Ми розуміємо, як важко сіяти та збирати врожай на цих землях та в цих громадах, тому будемо підтримувати наших людей, які там працюють”, – додав Шмигаль.

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук додав, що відповідні зміни були внесені у порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

“Запроваджено, з метою зменшення фінансового навантаження на с/г товаровиробників, бюджетну субсидію на 1 га оброблюваних угідь, засіяних / засаджених с/г культурами під урожай поточного року, зокрема, для територій: можливих бойових дій – 1 тис. гривень; активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси – 2 тис. гривень”, – повідомив Мельничук.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!