Кабмін просить НБУ дозволити Кернелу платежі за євробондами

Джерело:  FINBALANCE

Кабінет Міністрів України звернувся до Національного банку України з проханням дозволити продаж валюти великим українським компаніям і холдингам та подальше її перерахування для розрахунків за єврооблігаціями і з західними кредиторами. 

Відповідні клопотання про надання окремих дозволів на проведення транскордонного переказу валютних цінностей оформлено розпорядженнями Кабінету Міністрів №118-132 від 6 і 13 лютого, які оприлюднено на сайті уряду.

До переліку компаній і холдингів, за які просить Кабмін, увійшли «ВФ Україна» (другий за величиною оператор мобільного зв’язку під ТМ «Vodafone Україна»), компанії з трубно-колісного холдингу «Інтерпайп», найбільшого гірничо-металургійного холдингу «Метінвест», агрохолдингу «Кернел» і трьох холдингів ДТЕК: «ДТЕК Енерго», «ДТЕК ВДЕ» і «ДТЕК Нафтогаз».

У документах, що додаються, зазначається, зокрема, що такі рішення дадуть змогу зберегти довіру інвесторів, зберегти компаніям, багато з яких є найбільшими експортерами, валютні кошти та забезпечити їхню ефективнішу і стабільнішу роботу в майбутньому.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!