Із захопленого Бердянського порту вийшли судна з українським зерном

У середу, 16 березня, з окупованого Бердянського порту на рейдову стоянку біля входу в Керченську протоку прибули 5 суховантажів.

На момент вторгнення РФ в Україну, 24 лютого, судна перебували у Бердянському порту. Війська окупантів зайшли до Бердянська 27 лютого. Після захоплення порту на суховантажах відключили передавачі AIS. У вівторок, 15 березня, близько 19:00 судна вийшли з Бердянського порту.

Про це повідомляє керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Це судна Admiral і Firat під прапором Коморських островів, а також Ghada (прапор Торо), Princess Rawya (прапор Сьєрра Леоне) та Maori (прапор Мальти).

Незважаючи на правила, порт призначення вказаний тільки у двох суден: Princess Rawya – Мерсін (Туреччина), і у Maori – Барі (Італія).

Клименко припускає, що окупанти відпустили ці судна, щоб звільнити причальну стінку Бердянського порту для своїх логістичних цілей.

Видання «Радіо Свобода» опублікувало бесіду з місцевим портовиком, який побажав залишитися анонімним, щоб не наражати себе на небезпеку на тимчасово окупованій території.

За його словами, 15 березня на територію Бердянського порту завітали російські військові. Тоді ж у порт зайшли два російські сторожові кораблі із затертими розпізнавальними знаками. І того ж дня з порту вийшли п’ять іноземних суден, які, за даними свідка, завантажили українське зерно.

 

Ukrainian Shipping Magazine 

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!