Івано-Франківщина має добрі види на врожай

Джерело:  Голос України
стан посівів

Ярі сільгоспкультури цьогоріч на Івано-Франківщині займають 267 тис. га. Зокрема зернові та зернобобові агровиробники всіх форм власності посіяли на 90 тис. га. Через затяжну та холодну весну, надмірну кількість опадів і перезволоженість ґрунту процес дещо затягнувся.

У департаменті агропромислового розвитку ОВА зазначають, що посівна кампанія скоригована відповідно до викликів воєнного часу. Агровиробники адаптували сівозміну, виробничі практики, комерційні підходи до придбання основних витратних ресурсів та реалізації врожаю.

“Загалом уся посівна площа, з урахуванням озимих культур, становить майже 390 тисяч гектарів, що на дві тисячі гектарів більше від торішнього показника, – інформують у АПР. – Зокрема під зерновими зайнято 143 тис. га, під технічними – 113 тис га, картоплею та овочами – 72 тис. га, під кормовими – 61 тис га. Озимина в доброму стані, тож сподіваємося на щедрі врожаї”.

Цьогоріч збільшилися посівні площі під олійними, зокрема ріпаком та соєю, що аграрії пояснюють зростанням цін на ці культури і зниженням вартості їхньої логістики в перерахунку на одиницю продукції. Більше посіяно й гречки. До речі, ці крупи в крамницях на рівні 45 грн/кг, що свідчить про достатню кількість продукції для потреб населення.

“Для продовольчої безпеки області були створені сприятливі умови під час посівної та інших робіт у полі, насамперед – цілодобове пересування сільгосптехніки в час комендантської години. Обмеження поширюються на період оголошення повітряної тривоги”, – зазначають у департаменті АПР.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!