Іран закупив велику партію зерна на тендері

зерно
UkrAgroConsult

Як повідомили у четвер європейські трейдери, іранська державна агенція «Урядова торгова корпорація» (GTC) закупила близько 240 000 тонн продовольчої пшениці під час тендеру, який завершився в середу, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Рейтерс.

Пшеницю закупили як мінімум чотирма партіями обсягом близько 60 000 тонн або трохи більше, для відправки в іранські порти в Середньосхідній затоці.

Тендер запросив 180 000 тонн для перевезення у січні та лютому, у тому числі деякі з партій мають бути доставлені через Каспійське море та для наземного перевезення залізницею. Незрозуміло, чи закуповувалась пшениця для Каспію або для доставки залізницею.

Обсяги тендерів Ірану є номінальними, і країна регулярно купує більше, ніж тоннаж, що спочатку запитується.

Вважається, що GTC закупила близько 500 000 тонн продовольчої пшениці під час попереднього тендеру на пшеницю минулого тижня.

Як повідомили у четвер європейські трейдери, іранський державний імпортер кормів для тварин SLAL також закупив близько 300 тисяч тонн кормової кукурудзи цього тижня в рамках окремого тендеру.

Ірану необхідно імпортувати близько 8 мільйонів тонн пшениці після того, як його врожай цього літа постраждав від найсильнішої посухи за 50 років, повідомило агентство Reuters у жовтні.

Але західні санкції щодо Ірану, як і раніше, ускладнюють оплату, кажуть трейдери.

Іран заявив 19 листопада, що з кінця квітня імпортував 4 мільйони тонн пшениці.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!