Іран може зіткнутися зі зниженням виробництва зерна через посуху

Джерело:  Iran News
колоски

Голова Зернової спілки Ірану Каве Заргарян заявив, що найближчими роками країна може зіткнутися зі скороченням виробництва через відсутність опадів по всій країні.

Вказавши на можливість зростання світових цін на всі види зерна після непродовження зернової угоди з Україною, яка дозволяла цій країні експортувати зерно через Чорне море, Заргарян зазначив, що це також може вплинути на імпорт Ірану.

За словами чиновника, у попередньому 1401 іранському календарному році (що закінчився 20 березня) Іран імпортував близько 16,7 млн. тонн зернових.

Він оцінив споживання зернових у країні торік приблизно 32 мільйони тонн, при цьому п’ять мільйонів тонн також зберігалися у спеціальних резервах.

«Загалом минулого року було поставлено майже 37 млн. тонн зернових, з них 20,8 млн. тонн – за рахунок вітчизняного виробництва та 16,7 млн. тонн – за рахунок імпорту», – пояснив він.

Чиновник зазначив, що понад 8,66 млн. га земель Ірану відведено під зернові, з яких 5 млн. га вирощують богарним методом.

“Фактично більша частина виробництва зернових у країні заснована на кількості опадів у країні, і через зменшення кількості опадів порівняно з багаторічним періодом існує ймовірність зниження обсягу виробництва у цьому секторі”, – сказав він.

Заргарян також зазначив, що, згідно з останніми статистичними даними, понад 50 відсотків регіонів країни страждають від посухи; це негативно позначилося обсягах виробництва різної сільськогосподарської продукції, особливо зернових.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!