Ірак збільшить імпорт пшениці

Джерело:  Зерно Он-лайн
пшеница

Міністерство торгівлі Іраку планує імпортувати більше пшениці для переробки всередині країни, щоб знизити залежність від дорожчого імпортного борошна. Про це повідомляє агентство Зерно Он-Лайн із посиланням на агентство Reuters.

Як заявило іракське державне агентство із закупівлі зерна, Міністерство торгівлі Іраку має “прийняти нові механізми” закупівлі пшениці.

Ірак, великий імпортер зерна, вживає термінових заходів щодо забезпечення стратегічних запасів пшениці та продовольства на тлі різкого зростання світових цін після початку війни Росії в Україні.

Міністерство не закупило пшеницю на своєму останньому тендері, який відбувся у серпні, і джерела в уряді заявили, що воно перейде до прямих закупівель.

За словами джерел в уряді, міністерство не забороняє весь імпорт борошна. Ціна 50-кілограмового мішка імпортного борошна наразі становить від 31 до 35 доларів.

Ірак споживає 4,5-5,0 млн т пшениці на рік. У липні влада Іраку оголосила про намір закупити 1,5 млн т пшениці, щоб забезпечити внутрішнє споживання в перші місяці наступного року. Поки що неясно, скільки пшениці буде імпортовано для запланованого зростання власного виробництва борошна.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!