Інвестиції з Нідерландів вкладатимуть у тваринництво на Волині

Джерело:  Куркуль
корови

Волинська область активно шукає іноземних інвесторів для розвитку тваринництва. Про це йшлося під час зустрічі директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Юрченка з представниками нідерландської компанії Difco International BV, повідомляє Волинь Post.

Під час зустрічі було наголошено на високий потенціал Волині у сфері тваринництва. Волинь — аграрна область, де господарською діяльністю займається майже 1тис. суб’єктів, а 50% ВРП області складається із продукції сільського господарства.

«Регіон має значну кількість племінних заводів та репродукторів, а також демонструє стабільне зростання продуктивності молочних корів: 23 з молочного напряму продуктивності та 14 — з м’ясного. Агропідприємства області активно впроваджують новітні технології, що в комплексі спричинило збільшення продуктивності молочних корів з 6,8 т у 2018 р. до 8,3 т у 2023 р.», — йдеться у повідомленні.

Нідерландські партнери виявили зацікавленість у співпраці з волинськими аграріями та готові інвестувати у проекти з відгодівлі великої рогатої худоби та впровадження енергоефективних технологій. Компанія Difco International BV також готова допомогти у залученні грантових та кредитних коштів.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!