Інвестори погодилися на відстрочку виплати відсотків з єврооблігацій МХП

Компанія «Миронівський хлібопродукт» (МХП) отримала згоду на перенесення виплати відсотків (купонів) на термін 270 днів за трьома випусками єврооблігацій (з погашенням 2024, 2026 та 2029), повідомила компанія.

Це допоможе компанії продовжити операційну діяльність, зберегти ліквідність в період військової агресії з боку Росії, зберегти якнайбільше робочих місць і забезпечити безперервність свого бізнесу в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі.

Таке рішення дозволить МХП продовжити підготовку до весняної посівної кампанії, потреби у фінансуванні якої становлять приблизно 160 мільйонів доларів США з березня по червень 2022 року.

«МХП вдячний своїм стейкхолдерам (включаючи бондхолдерів), які виявили себе як відповідальні партнери в надскладний для України та компанії МХП час», – йдеться в прес-релізі.

Як писав «Мінфін», 19 березня Миронівський хлібопродукт не виплатив купон (відсотки) за облігаціями з річною ставкою 6,25% на суму 350 мільйонів доларів США.

МХП пообіцяв якнайшвидше звернутися до власників облігацій, щоб домовитися про взаємоприйнятне рішення.

У результаті військової агресії Росії на території України МХП зазнав ряду значних фінансових збитків та операційних складнощів.

 

Мінфин

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!