Індонезія зупиняє частину експорту пальмової олії

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

6 лютого уряд Індонезії оголосив, що припиняє дію двох третин експорт пальмової олії, щоб поповнити внутрішні запаси олії напередодні свят Рамадану та Курбан-байраму. Уряд поставив за мету збільшити внутрішні поставки олії для смаження на 50 відсотків. А очікується, що від 400 000 до 800 000 метричних тонн індонезійської пальмової олії буде заблоковано на світовому ринку протягом наступних трьох місяців, повідомляє oilworld.ru з посиланням на USDA.

Уряд Індонезії призупинив видачу двох третин дозволів на експорт пальмової олії з Індонезії, щоб забезпечити достатні запаси олії для приготування їжі напередодні святкування Рамадану та Курбан-байраму. 6 лютого, 2023 р., міністр-координатор з морських справ та інвестицій (Marves) Лухут Панджайтан оголосила, що 66 відсотків дозволів на експорт пальмової олії (тобто дозволів на експорт, вже виданих компанії, які дотримувалися політики уряду щодо зобов’язань внутрішнього ринку), будуть призупинені одразу до 1 травня 2023 року.

Рішення Уряду призупинити експорт пальмової олії на дві третини було прийнято у відповідь на зростання ціни на олію. Крім зростання цін, споживачі в ряді регіонів Індонезії повідомили про труднощі з пошуком рослинної олії, що субсидується, навіть після того, як Міністерство торгівлі ввело ліміт купівлі 5 кг на людину. Середня ціна субсидованої олії зросла на 7 відсотків з 14 019 індонезійських рупій (0,93 долара США) за літр у грудні 2022 року до 15 047 індонезійських рупій (0,99 долара США) за літр на початку лютого 2023 року.

Уряд Індонезії поставив за мету збільшити внутрішні поставки рослинної олії на 50 відсотків (450 000 тонн на місяць) протягом наступних трьох місяців.
Експортери, як і раніше, можуть відвантажувати 34 відсотки дозволеного експорту пальмової олії, що залишилися, в той час як призупинення 66 відсотків може бути скасовано на початку травня 2023 року на розгляд уряду Індонезії поточних ринкових умов.

На початку січня 2023 року Уряд Індонезії посилив обмеження на експорт пальмової олії, скоротивши її співвідношення в зобов’язаннях з постачання на внутрішній ринок (DMO) з 1: 8 до 1: 6, що означає на кожну метричну тонну пальмової олії, що продається на внутрішньому ринку, експортери отримають дозволи на експорт лише 6 тонн пальмової олії замість 8 тонн.

Ця остання політика уряду Індонезії щодо стримування експорту пальмової олії для зміцнення внутрішніх запасів олії, ймовірно, вплине на світові поставки пальмової олії в першому кварталі 2023 року. Очікується, що 800 000 тонн пальмової олії буде заблоковано для світового ринку з 6 лютого по 1 травня 2023 р.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!