Індонезія зменшить обсяги торгівлі пальмовою олією на біржі

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Індонезія скоротить асортимент продуктів із сирої пальмової олії (CPO), які торгуються на запланованій біржі, яку вона сподівається запустити до червня, повідомив регулятор у четвер.

“На даний момент буде потрібний тільки прямий експорт CPO (для проходження через біржу). Якщо нам це вдасться, ми додамо деривативи CPO один за одним”, – заявив журналістам голова регулятора товарних ф’ючерсів Дідід Нордіатмоко.

За даними галузевої групи, на частку CPO припадає близько 12% від загального обсягу експорту пальмової олії до Індонезії.

Біржа пропонуватиме лише спотову торгівлю в рупіях і поступово запускатиме майбутні контракти в майбутньому, додав Дідід.

У спробі встановити власну базову ціну на широко використовуваний масор Індонезія спочатку планувала вимагати від зарубіжних покупців CPO здійснювати свої закупівлі через біржу, тоді як експортери продуктів переробки, як очікувалося, повинні були купувати свою сировину через біржу.

Більшість угод з пальмовою олією в Індонезії наразі здійснюються безпосередньо між виробниками та покупцями, а аукціони, що проводяться державною торговою компанією KPB Nusantara, пропонують лише фізичну пальмову олію, а не ф’ючерсні контракти.

Очікується, що уряд видасть постанову щодо біржі наприкінці травня і запустить її протягом місяця після цього.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!