Індонезія вводить біопаливний мандат В35

Джерело:  Oilworld
біопаливо

Головний міністр економіки Індонезії запевнив, що з 1 лютого в країні не буде перебоїв у приготуванні їжі, коли в біодизельному паливі буде запроваджено більш високий вміст олії.

Найбільший у світі виробник пальмової олії минулого року ввів різні заходи для контролю високих цін на місцеву олію для приготування їжі, включаючи тритижневу заборону на експорт олії, яка шокувала світовий ринок.

У середу країна запускає обов’язкове виробництво біодизельного палива з 35% вмістом пальмової олії, відомої як В35, збільшивши показники з нинішніх 30%.

За словами міністра-координатора економіки Ерланга Хартарто, B35 поглине частину поставок, які зазвичай йдуть до Європи, де харчова олія стикається з деякою протидією через її зв’язок із вирубуванням лісів.

“Програма B35 не призведе до порушення постачання, необхідного для споживання (продовольства)”, – сказав він журналістам. “Внутрішніх поставок гарантовано буде достатньо”.

Він послався на прохання уряду в понеділок до місцевих виробників рослинної олії збільшити постачання на внутрішній ринок на 50% до 450 000 тонн протягом наступних трьох місяців, щоб задовольнити зростаючий попит напередодні ісламських релігійних свят.

Індонезія використовує найвищу у світі суміш пальмової олії для виробництва обов’язкового біодизеля, що спрямоване на зниження залежності від імпортного дизельного палива та підтримку попиту на універсальну олію.

Фонд пальмової олії країни (BPDPKS) у вівторок підрахував, що для субсидування розподілу біодизельного палива в 2023 році потрібно 30,22 трлн рупій (2,02 млрд доларів), сказав його голова Едді Абдуррахман, що трохи менше, ніж минулого року, незважаючи на більш високу вартість суміші пальмової олії.

За словами Едді, це сталося через вужчий розрив між вартістю пальмового палива і викопного дизельного палива.

Фонд збирає податки з експортерів пальмової олії та використовує виручені кошти для субсидування виробництва біодизельного палива та інших програм, таких як схеми пересадки пальм.

Очікується, що більш якісна суміш збільшить споживання метилового ефіру жирних кислот (FAME), палива, одержуваного з пальмової олії, до 13,15 млн. кілолітрів (КЛ), порівняно з минулорічними 10,4 млн. кл.

Галузеві експерти заявили, що це приблизно відповідає поглинанню 11 мільйонів тонн сирої пальмової олії (CPO) порівняно з 9,6 мільйонами тонн CPO минулого року.

Індонезійська асоціація пальмової олії (GAPKI) оцінила виробництво пальмової олії приблизно в 50 мільйонів тонн у 2023 році.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!