Індонезія у жовтні збільшила експорт пальмової олії

Джерело:  OleoScope
пальмова олія

Близько 3,65 млн тонн пальмової олії було реалізовано з Індонезії на зовнішні ринки за підсумками жовтня 2022 р. Порівняно з попереднім звітним місяцем (вересень ц.р.) показники експорту продукту зросли більш ніж на 10%, з 3,21 млн тонн . Такі дані наводяться у новому звіті аналітиків національної асоціації пальмової олії (GAPKI).

Як стверджують в індонезійському галузевому об’єднанні, рішення влади про продовження дії нульового експортного збору на пальмову олію підвищило конкурентоспроможність країни на світовому ринку в умовах жорсткої конкуренції з іншими рослинними оліями.

Як повідомляють експерти, до кінця жовтня запаси «пальми» в країні просіли по відношенню до вересня ц.р. – з 4,03 млн тонн до 3,38 млн тонн, хоча ще в липні 2022 р. цей показник тримався на рівні 5,91 млн тонн.

При цьому у звітний період в Індонезії виробили ще і 5 млн тонн пальмової та пальмоядрової олій, випливає з даних експертів GAPKI.

Нагадаємо, що раніше учасники ринку повідомили про можливе збільшення обсягу відвантажень пальмової олії за кордон у другій половині року. Однак, на їхню думку, сумарний експорт у 2022 р. все одно буде нижчим за торішні показники через введені обмеження на експорт навесні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!