Індонезія у січні на 7% збільшила експорт пальмової олії

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Близько 3 млн тонн пальмової олії було реалізовано з Індонезії на зовнішні ринки за підсумками січня 2023 р. – це на 7% вище за рівень грудня 2022 і на 35% більше за показник січня 2022. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на дані аналітиків національної асоціації GAPKI.

На тлі збільшення обсягів продажів за кордон на внутрішньому ринку скоротилася і кількість запасів «пальми» – за місяць на 13%, до 3,1 млн. тонн (-34% до січня 2022 р.).

Виробництво пальмової олії в Індонезії в зазначений місяць оцінюється в 4,3 млн. тонн (-11% на місяць; +1% на рік).

Напередодні в GAPKI прогнозували, що постачання індонезійської «пальми» за кордон можуть знизитися в 2023 році, оскільки в країні почали частіше використовувати продукцію у виробництві біодизельного палива.

«Спостерігається зрушення у структурі попиту: від експорту до збільшення внутрішнього споживання, яке демонструє значне зростання завдяки запровадженню обов’язкової програми B35», – заявив раніше голова відділу торгівлі та просування GAPKI Фадхіл Хасан.

Рішення уряду Індонезії щодо підвищення мандату пов’язане із планами щодо скорочення імпорту палива на тлі високих світових цін на енергоносії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!