Індонезія та Малайзія боротимуться з «дискримінацією» пальмової олії в ЄС

Джерело:  OleoScope

Президент Індонезії Джоко Відодо закликав до більш тісної співпраці з Малайзією для захисту продуктів з пальмової олії, яким загрожує «дискримінаційний», за його словами, торговий закон ЄС. Про це повідомила газета The Jakarta Post.

«Не дозволяйте товарам, виробленим Малайзією та Індонезією, піддаватися дискримінації з боку інших країн», — наводить видання слова президента Індонезії, який виступав на прес-конференції з прем’єр-міністром Малайзії Анваром Ібрагімом. «Нам необхідно продовжувати зміцнювати цю співпрацю», — додав Джоко Відодо.

У спільній заяві за підсумками зустрічі двох лідерів йдеться про те, що сторони домовилися «тісно співпрацювати для вирішення проблеми вкрай згубних дискримінаційних заходів проти пальмової олії з боку Євросоюзу». «Вони (лідери Індонезії та Малайзії — прим.) наголосили, що ЄС необхідно оперативно реагувати на такі дискримінаційні заходи та працювати над досягненням справедливого та рівноправного рішення», — сказано в документі.

Євросоюз у грудні ухвалив нові правила щодо імпорту сільськогосподарської продукції. Згідно з нововведеннями, її імпорт забороняється, якщо процес виробництва веде до скорочення площі лісів. Таку вимогу в ЄС пояснюють необхідністю охорони навколишнього середовища та захистом клімату планети. В Індонезії та Малайзії, на які припадає близько 90% світового виробництва пальмової олії, називали нові норми дискримінацією. Зокрема, влада Малайзії в січні пригрозила запровадити обмеження у відповідь на торгівлю з ЄС.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!