Індонезія скоротить експорт пальмової олії, що викличе зростання цін – Nikkei

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пальмовое масло

Індонезія як найбільший у світі виробник пальмової олії планує у 2023 році урізати її експорт на 20% порівняно з показником минулого року, коли вона поставила за кордон понад 30 млн тонн цієї важливої сировини для харчової та парфумерної промисловості. Як повідомила в середу провідна японська економічна газета Nikkei, скорочення пов’язане з наміром влади країни збільшити частку пальмової олії, що додається в дизельне паливо.

З лютого його зміст буде збільшено із нинішніх 30% до 35%. Це покликане зменшити залежність Індонезії від імпорту нафти та знизити викиди парникових газів в атмосферу. Надалі частка пальмової олії у дизельному паливі може бути доведена в країні до 40%, зазначає газета.

Приблизно 90% світового виробництва пальмової олії припадає на Індонезію та Малайзію, яка посідає друге місце серед його експортерів. Проте цього року через погані погодні умови обсяги постачання з Малайзії можуть скоротитися. На думку Nikkei, це може призвести до зростання світових цін на пальмову олію та спричинити ще більшу нестійкість на ринку продовольства.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!