Індонезія починає випробування для підготовки мандата на біодизельне паливо з пальмової олії «B50»

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

За словами урядовця, Індонезія проводить випробування напередодні планів нового уряду щодо збільшення частки біодизельного палива на основі пальмової олії з нинішніх 35% до 50%, що викликає стурбованість галузі з приводу постачання на експорт.

В рамках своєї програми “B35” Індонезія вже має один із найвищих у світі мандатів на біопаливну суміш. Уряд президента Джоко Відодо, що йде, планує підняти його до B40 наступного року.

Прабово Субіанто, який змінить Відодо у жовтні після перемоги на лютневих виборах, пообіцяв підвищити мандат до B50 для скорочення імпорту нафти, не встановлюючи конкретних термінів.

Напередодні зміни президента нинішня адміністрація наказала виробникам пальмової олії підготуватися до B50 та провести випробування.

«Міністерство енергетики та кілька зацікавлених сторін проводять статичні випробування складу B50», — повідомила агентству Reuters у середу генеральний директор із поновлюваних джерел енергії міністерства енергетики Енія Лістіані Деві.

За її словами, за цим будуть дорожні випробування транспортних засобів, процес яких зазвичай займає рік, і міністерство сільського господарства оцінює запаси пальмової олії.

Асоціація виробників біопалива Індонезії (APROBI) заявила, що B50 вимагатиме від галузі інвестицій у нові переробні потужності.

Найбільша асоціація виробників пальмової олії в Індонезії GAPKI попередила, що більша частка експорту може завдати шкоди експорту на тлі стагнації виробництва.

За даними GAPKI, внутрішнє споживання пальмової олії зросло в середньому на 7,6% з 2019 року, що частково зумовлено такими заходами політики, як запровадження обов’язкових вимог щодо використання біодизельного палива та обов’язкових продажів олії на внутрішньому ринку.

За той же період обсяг виробництва в Індонезії, найбільшому у світі виробнику та експортері пальмової олії, зріс менш ніж на 1% на рік.

“Оскільки поточні темпи видобутку стагнують, краще підтримувати B35, і якщо газойль (дизельне паливо) дешевше, навіщо нам себе змушувати?” – Заявив агентству Reuters голова GAPKI Едді Мартоно.

GAPKI також поставив під сумнів доцільність планів щодо впровадження мандату B40 у 2025 році, припустивши, що влада збільшуватиме мікс тільки в тому випадку, якщо експортні ціни будуть менш вигідними.

За даними APROBI, цього року в рамках мандату B35 буде використано 11 мільйонів метричних тонн сирої пальмової олії (CPO), а в рамках B40 цей показник збільшиться до 14 мільйонів тонн.

За словами Мартоно, B50 споживатиме близько 18 мільйонів тонн CPO, що може негативно позначитися на внутрішніх цінах на олію та її експорті, а також на доходах уряду від експорту.

Він закликав уряд покращити виробництво, прискоривши програму з пересадки лісів дрібними фермерами або створивши спеціальну зону для сировини для біодизеля, перш ніж підвищувати вимоги.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!