Індонезія обіцяє прозорість політики ціноутворення на пальмову олію на новій біржі

Джерело:  Oilworld
біржа

План Індонезії направити експорт сирої пальмової олії (CPO) через ф’ючерсну біржу покращить політику експорту найбільшого виробника та дозволить уникнути необхідності у забороні на експорт, який потряс світові ринки минулого року. – Сказав головний регулятор.

Влада прагне вимагати, щоб весь експорт CPO проходив через ф’ючерсну біржу, починаючи з червня, щоб створити власну базову ціну Індонезії, аналогічну еталонним біржам у Куала-Лумпурі та Роттердамі. В даний час майже всі поставки CPO з Індонезії здійснюються безпосередньо з покупцями.

«Головна мета створення біржі — прозорість та ефективне управління. Коли вона прозора, уряд може використовувати дані для ухвалення рішень», – сказав в інтерв’ю цього тижня голова регулятора товарних ф’ючерсів Баппебті Дідід Ноордіатмоко, повідомляє Рейтер.

Дідід сказав, що після запуску біржі та збору даних уряд зможе краще оцінити правила DMO або навіть скасувати їх.

Галузеві групи заявили, що підтримують прагнення Індонезії стати світовим лідером у галузі ціноутворення на пальмову олію, але стурбовані додатковими витратами.

Дідід сказав, що на основі інших товарів, що експортуються через ф’ючерсну біржу, таких як олово, експортери можуть збільшити маржу та покрити будь-які додаткові витрати.

За його словами, Баппебті працював над тим, щоб угоди CPO через ф’ючерсну біржу могли бути звільнені від податку на додану вартість, що також непокоїть експортерів.

За словами Дідіда, угоди котируватимуться в рупіях.

Дідід сказав, що, оскільки робота все ще продовжується, вкластися в строк, встановлений у червні, для запуску ринку було непросто, і Баппебті може запропонувати переглянуті терміни наприкінці березня.

Сатья Варка, співзасновник Palm Oil Analytics, назвав план «амбітним», вказавши, що ринку потрібний доступ до своєчасних даних та ліквідності для роботи біржі.

“Індонезія зазнає труднощів з опублікуванням даних про пальмову олію прозорим, своєчасним і достовірним чином”, – сказав він, протиставивши якість і частоту даних, що публікуються Радою з пальмової олії Малайзії та Міністерством сільського господарства США.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!