Індонезія експортуватиме менше пальмової олії в 2023 році

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пальмова олія
UkrAgroConsult

Індонезія, найбільший у світі виробник пальмової олії, збирається експортувати менше олії в 2023 році, оскільки вона посилює політику, яка вимагає від компаній постачати більше на внутрішній ринок. Ціни на пальмову олію зросли більш ніж на 2%, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Згідно з новою політикою Міністерства торгівлі Індонезії  експорт пальмової олії не може перевищити більш ніж у 6 разів продажі на внутрешньому  ринку. Раніше експорт пальмової олії міг перевищувати внутрішні  продажі в 8 разів. Нова політика набула чинності з 1 січня 2023 року.

Політика під назвою зобов’язання внутрішнього ринку вимагає від експортерів пальмової олії продавати частину продукції на внутрішньому ринку, перш ніж вони зможуть отримати дозвіл на експорт. Вона була реалізована в Індонезії наприкінці травня 2022 року після скасування заборони на експорт пальмової олії. Цей крок шокував світові ринки, оскільки викликав побоювання щодо росту продовольчої інфляції.

Уряд хоче забезпечити достатню кількість внутрішніх поставок під час свят Рамадан і Ід аль-Фітр у квітні, оскільки виробництво буде сезонно слабшим у І кв. 2023 року, сказав Фірман Хідаят, координатор Міністерства морських справ та інвестицій.

В 2023 році Індонезія також запровадить вищий мандат на біодизель, що збільшить внутрішнє споживання пальмової олії. «Ми не хочемо, щоб внутрішня пропозиція скоротилася і ризикувала зростанням місцевих цін», – заявив Хідаят.

Зменшення обсягів експорту призвело до підвищення цін на пальмову олію в Малайзії, оскільки це повинно спонукати країну, другого за величиною експортера, збільшити поставки.

«Остання політика ще більше обмежить постачання так само, як Індонезія планує збільшити використання пальмової олії в біопаливі», – заявили в Kaleesuwari Intercontinental. В компанії бачать перспективи зростання цін у І кв. 2023 року.

Незважаючи на різке зростання ціни на пальмову олію в останній тиждень 2022 року приблизно на 9%, ф’ючерси на пальмову олію зафіксували перше річне зниження за 4 роки. Ціни знизились на 11% у 2022 році після більш ніж вдвічі за попередні 3 роки, включаючи стрибок на 30% у 2021 році. Очікується, що середня ціна на сиру пальмову олію в Малайзії знизиться ще на 25% в 2023 році через збільшення внутрішнього виробництва та збільшення доступності інших основних рослинних олій, згідно даних Malaysian Palm Oil Board.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!