Індонезія до кінця року запустить торгівлю CPO на місцевій біржі

Джерело:  AgriCensus
пальмовое масло

Плани Індонезії із запуску торгівлі сирою пальмовою олією (CPO) на місцевій ф’ючерсній біржі, як очікується, здійсняться до кінця року, повідомив місцевим агентствам новин Дідід Нурдіатмоко, регулятор товарних ф’ючерсів країни (Bappebti).

Індонезія, найбільший у світі експортер CPO, також заявила, що у червні випустить нове правило, яке вимагатиме від експортерів торгувати CPO на місцевих біржах, перш ніж відправляти свою продукцію за кордон.

Раніше цього року Bappebti оголосила про плани зобов’язати експортерів торгувати CPO із зарубіжними покупцями на місцевій біржі, перш ніж експортувати його з країни, тоді як експортери продуктів переробки пальмової олії також мали купувати свою сировину через біржу.

Ці заходи спрямовані не лише на те, щоб зробити дані про експорт більш прозорими, а й на створення базової ціни CPO, що торгується в індонезійській рупії.

Наявність власного базового ціноутворення CPO до кінця року дозволило б уряду використовувати місцеві ціни як єдиний орієнтир для встановлення експортних мит.

В даний час більшість індонезійських експортерів проводять фізичні торги з покупцями без обміну, тоді як тендери, що проводяться державною торговою компанією KPB Nusantara (KPBN), пропонують лише спотові обсяги фізичної пальмової олії, а не ф’ючерсні контракти.

У найближчій перспективі Bappebti планує, що біржа займатиметься лише спотовою торгівлею CPO, а ф’ючерсні контракти буде запущено надалі.

Очікується, що виробництво в Індонезії в 2023 році знизиться на 1% порівняно з 2022 роком до 50,82 млн тонн, згідно з більш ранніми оцінками GAPKI.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!