Індія знизила базове імпортне мито на рафіновану соєву та соняшникову олію

Джерело:  Oilworld
подсолнечное масло

Уряд Індії знизив імпортне мито на рафіновану соєву та соняшникову олію до 12,5% з 17,5%. Постанова набуде чинності з четверга, згідно з офіційним повідомленням.

Цей крок було зроблено для того, щоб тримати ціни на олію під контролем. “Навіть за меншої різниці у митах між сирою та рафінованою соєвою та соняшниковою олією ймовірність відвантаження рафінованої соєвої або соняшникової олії комерційно невигідна, але може мати деякий тимчасовий сентиментальний вплив на ринок”, – заявив виконавчий директор Асоціації виробників олії Індії (SEA) Б.В. Мехта.

У період з листопада по квітень імпорт пальмової продукції різко збільшився через паритет цін і склав 4,9 млн тонн порівняно з 3,2 млн тонн за відповідний період минулого року. Частка пальмової олії збільшилася з 49% до 61%, тоді як імпорт інших олій скоротився. Однак за останні два місяці постачання соняшникової та соєвої олії різко збільшилося і в листопаді-жовтні склали 3,1 млн тонн проти 3,3 млн тонн минулого року. За даними SEA, частка решти олій знизилася з 51% до 39%.

Згідно з останніми даними SEA, імпорт олії до Індії у квітні знизився на 10% порівняно з попереднім місяцем, тоді як імпорт пальмової олії скоротився на 31% до 505 000 тонн. Однак імпорт соєвої олії зріс на 1% до 262 000 тонн, а імпорт соняшникової олії зріс на 68% до 249 000 тонн через надлишок пропозиції за найнижчою міжнародною ціною порівняно з соєвою олією та сирою пальмовою олією.

Ринкова ціна на сиру пальмову олію (CPO) у порту Мумбаї, станом на 2 червня, становить 860 доларів за тонну проти 1557 доларів торік за той самий час; сира соєва олія – 970 доларів порівняно з 1686 доларами, а соняшникова олія – 860 доларів проти 1941 долара за тонну. З іншого боку, ціни на рафіновану соєву олію становлять 90 000 ієн за тонну, а на соняшникову олію – 92 000 ієн за тонну. За даними SEA, за відповідний період минулого року ціни на рафіновану соєву олію становили 1,4 лакхських єн, а на соняшникову олію – 1,7 лакхських єн за тонну.

Індія є найбільшим у світі покупцем олії і значною мірою залежить від імпорту, на частку якого припадає близько 60% її річного споживання, що становить 24 млн тонн. Із загального обсягу імпорту харчової олії до Індії, що становить 14 млн тонн на рік, частка сирої та рафінованої олії становить 75% та 25% відповідно.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!