Індія знижує податок на імпорт сирої пальмової олії

пальмовое масло

Індія знизила податок на імпорт сирої пальмової олії (crude palm oil, CPO) з поточних 7,5% до 5%. Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на інформацію уряду країни.

Так, найбільший у світі імпортер харчової олії намагається стримати внутрішні ціни на цей товар та надати додаткову підтримку вітчизняним переробникам та споживачам.

Зниження податку збільшить розрив між непрямим податком на CPO та імпортним митом на рафіновану пальмову олію, що фактично здешевить імпорт CPO для індійських переробників, повідомили представники галузі агентції Reuters.

Рішення уряду країни набуло чинності 13 січня 2022 року.

«Різниця у податку на імпорт між CPO та рафінованою пальмовою олією збільшиться до 8,25%. Це допоможе індійським переробникам, але уряду надалі необхідно буде збільшити цю різницю до 11%, щоб стимулювати місцеву переробку», – сказав виконавчий директор Асоціації виробників олії Індії (Solvent Extractors’ Association of India, SEA) Б.В.Мехта.

Нагадаємо, що основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія та Малайзія. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини. Соняшникова – з України та Росії.

 

OleoScope

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!